Hoe koffie leren drinken

Tijd voor een lekker bakkie koffie! Oh.. je drinkt nog geen koffie? Geen probleem! Wij geven tips hoe je koffie kunt leren drinken, zodat je daarna net als ons een heerlijk bakkie kan drinken!

Wen aan de geur

Het klinkt raar, maar ga je geur van koffie waarderen, dan is de kans groot dat je koffie ook eerder zal gaan drinken. Je reuk en smaakpapillen zijn namelijk met elkaar verbonden. Denk maar aan wanneer je verkouden bent en niets meer ruikt. Dan is je smaak ook vrijwel helemaal weg. Door de de geur van koffie lekker te vinden, zal je eerste kopje koffie ook beter smaken! Onze tip: Hang je neus boven een goede bak koffie i.p.v. een Senseo bakkie. Waarom? Dat lees je hieronder.

Drink goede koffie

Senseo, filterkoffie of een Dolce Gusto. Leuk dat ze bestaan, maar dit is eigenlijk thee met een heel naar nasmaakje. Echte koffie, gemalen van goede koffiebonen brengen zoveel meer. De aroma, de vetten, de geur. Dit is zoveel lekkerder! Zo ga je koffie sneller waarderen.

Drink je koffie heet

Koffie moet heet zijn. Een lauwe bak is namelijk niet weg te drinken. Neem geen grote slokken, maar nip zo af en toe aan je koffie. Als je echt nog moet wennen, doe dan ook niet te veel koffie in je kopje. Zo weet je zeker dat je laatste slokken niet lauw worden!

Ga niet te sterk van start

Koffie is er in verschillende soorten sterktes. Zo heb je de “normale” kop koffie, maar ook espresso of nog erger een dubbele espresso. Hier zit in verhouding meer koffie in dan de normale kop koffie, waardoor de smaak ook sterker is. Wij raden je af hiermee te beginnen, omdat je dan echt te sterk van start gaat. Een normale kop koffie is dus prima om mee te beginnen!

Probeer diverse varianten

Koffie heb je in heel veel soorten en maten. Van verschillende bonen tot verschillende bereidingswijzes. Om koffie te leren drinken raden wij je aan om te kijken wat je lekker vindt. Misschien is een cappuccino wel wat voor je, of hou je meer van een zoetje in je koffie. Experimenteer hierin!

Hoe koffie leren drinken: de voordelen

Koffie drinken is een beleving. Door een nip te nemen van het zwarte goud krijg je een warm gevoel van binnen. Ook verbindt koffie mensen. Tijdens een bakkie heb je namelijk echt even tijd voor elkaar en kan je even lekker praten. Daarnaast houdt koffie je scherp door de cafeïne die erin zit en heeft het maar een laag aantal calorieën in zich. Ons advies is wel neem niet te veel koffie! Maar dit is altijd met dingen waar te voor staat :-).

Succes met het leren drinken van koffie!